Slovník pojmů
A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W X Y Z Ž
Výsledky:
Výraz | Popis |
---|---|
Ementál |
|
En papillote |
je francouzský název pro vaření v pergamenu. Při tomto způsobu přípravy pokrmu se pokrm pečlivě zabalí do potravinářského papíru(pergamenu), alobalu nebo voskového papíru a pak se dá péct. Díky tomu se uvnitř udržuje vlhkost a pokrm není vysušený. Zároveň se propojí všechny chutě všech surovin, které jsme použili. Takto můžeme připravovat všechny druhy masa a zeleniny.
|
Endivie |
se taky český říká štěrbák je středomořský salát původem ze Střední Asie a Indie. Endivie je několik druhů s různě zabarvenými a zkadeřenými listy. Má vysoký obsah draslíku.
Endivie je lehce hořký a má relativně dlouhou trvanlivost. .Letní endivie má jemné protáhlé listy, zimní endivie má tužší tmavě zelené listy a nazývá se Eskariol. |
English Breakfast
|
je anglický pojem pro tradiční anglickou snídani většinou skládající se z frankfurtských párků, bílých fazolích v tomatové omáčce, slaniny, bramborové placičky(hashbrown),black pudding(krev s kroupami ve tvaru plátků tlačenky, vajíček(většinou ztracené vejce)
|
Enchiladas |
jsou kukuřičné tortilly, které jsou plněné a zapékané v troubě.
|
Estragon |
je velmi oblíbený ve francouzské kuchyni k drůbežím pokrmům, do marinád, francouzských a hořčičných omáček, paštik, omáček, na omelety a k houbovým pokrmům. Estragon má anýzovou příchuť.
|
Etouffee |
je velmi populární americký pokrm, který je součástí Cajunské a Kreolské kuchyně. Nejvíce oblíbený je v jihozápadní části Louisiany, v New Orleans, v oblasti Acadiany a na pobřeží Mississippi. Etouffee je hustý omáčka s mořskými korýši, okořeněná cajunským kořením a podávaný s rýží.
|
Výborný k vínu, pro zapékání a do sýrového fondue.