Velikonoční zajíček

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 7 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 7

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do mísy rozdrobit droždí, posypat trochou cukru, zalít asi 4 lžícemi vlažného mléka a nechat kynout. Mezitím v mixéru ušlehat do krému vejce s moučkovým cukrem, citronovou kůrou a špetkou soli, vlít do mísy. Do hmoty vmíchat mouku, ovesné vločky, máslo, mléko a vzešlý kvásek. Vše zpracovat na hladké těsto, přikrýt a dát na 15 minut kynout.

Nakonec těsto dát do formy "zajíčka" nebo vytvarovat na pomoučeném vále do podoby zajíčka a dát na plech s pečicím papírem. Přikrýt a nechat ještě 15 minut kynout. Potom zajíčka potřít rozšlehaným žloutkem a péct na nejspodnější liště trouby, předehřáté na 200°C asi 40 minut.

Poznámka:

Kolem zajíčka je možné dát jako ozdobu obarvená nebo čokoládová vejce, mohou být i mandlové ozdoby.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist